photo © Pinterest
niedziela, 8 września 2024
czwartek, 5 września 2024
Wysokobiałkowy tofurnik z bananem i figą
Tofu jest serem z soi, więc doskonałą alternatywą do powszechnego sera z mleka krowiego. Tofurnik z dodatkiem białek jaj od Farma Białka jest bardzo aksamitny, delikatny i rozpływający się w ustach!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 100 ml białek jaj
- 180 g tofu naturalnego
- 100 g banana bez skórki
- 40 g budyniu śmietankowego
- 40 g świeżej figi
- aromat
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielić od białek. Do miski dodaj dodatkowe białka jaj. Ubić z szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka, erytrytol, banan, tofu, budyń oraz aromat zblendować na gęstą, gładką masę. Dodać i delikatnie wymieszać ubite białka. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojoną figę. Piecp rzez 45 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 3 września 2024
Współpraca z "Farma Białka"
"Farma Białka" jest marką, która w swojej ofercie posiada płynne białko jaj kurzych. Białko jaj kurzych jest doskonałym źródłem protein, które stanowią podstawę posiłków. Niniejszy produkt z łatwością spisze się w szybkim przygotowaniu pełnowartościowych posiłków! Białko jaj kurzych zawiera nieproszkowane, czyste od konserwantów, barwników i słodzików białka jaj w wygodnym opakowaniu. Dobrze wchłaniane, wolne od konserwantów.
Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem produktu!
niedziela, 1 września 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)