czwartek, 9 maja 2024

Jaglane gofry z konfiturą kumkwat w płatkach róży

Inne niż tradycyjne gofry z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz konfitury kumkwat w płatach róży od Niebo w Gębie!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę, wodę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do bardzo rozgrzanej gofrownicy z olejem. Smażyć przez 8 minut. Gotowe gofry podać z konfiturą.

Smacznego!

wtorek, 7 maja 2024

Współpraca z "ExoticPack"

"ExoticPack" jest firmą posiadającą w swojej ofercie dostarczanie świeżych, egzotycznych owoców z każdego zakątka świata. W ofercie można znaleźć szeroki wybór owoców prosto pod drzwi klienta. Dzięki wysokiej jakości owoców sprzedający gwarantuję w pełni zadowolenie klienta.




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:











Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych owoców!

czwartek, 2 maja 2024

Ciasto owsiane z puddingiem czekoladowym i konfiturą pomarańcza z lawendą

Bardzo lekkie, szybkie oraz rozpływające się w ustach ciasto owsiane, gdzie w roli głównej jest konfitura pomarańcza z lawendą od Niebo  w Gębie! Koniecznie polecam je przygotować!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 20 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 200 g puddingu czekoladowego wysokobiałkowego
  • 50 g płatków owsianych 
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g konfitury pomarańcza z lawendą

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać roznieconego banana, pudding czekoladowy oraz płatki owsiane - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch położyć konfiturę. Całość piec przez 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!