Składniki:
- 145 g miksu sałat
- 50 g korbacza wędzonego
- 150 g papryki zielonej
- 100 g gruszki
- 100 g śliwek
- 50 g suchej komosy ryżowej + 150 ml wody
- 10 g pestek dyni
- 10 g orzeszków ziemnych
- 10 g nasion słonecznika
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka
- 10 ml oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do garnka z wrzącą, osoloną wodą wrzucić komosę ryżową, gotować do wchłonięcia wody. paprykę, gruszkę, śliwki dokładnie umyć. Usunąć nasiona i pestki. Pokroić w drobną kostkę. Korbacz wędzony pokroić na mniejsze porcję. Do miski wrzucić miks sałat, korbacz wędzony, paprykę, gruszkę, śliwki oraz pestki dyni, orzeszki ziemne, nasiona słonecznika. Kolejno wrzucić ugotowaną komosę ryżową, przyprawy oraz olej lniany. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego!