niedziela, 19 listopada 2023
czwartek, 16 listopada 2023
Serniczek dyniowy z bananem
Dynia - królowa jesieni! Idealnie smakuje na słono, jak i słodko. W tym wydaniu prezentuję serniczek dyniowy z bananem. Pychota!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 100 g banana bez skórki
- 100 g pure z dyni
- 40 g budyniu śmietankowego
- 200 g twarogu do sernika
- cynamon
- posypka
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz budyń. Całość dokładnie wymieszać. Kolejno dodać pure z dyni, twaróg oraz cynamon. Ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Posypać posypką. Piec przez 1 godzinę w 160 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 14 listopada 2023
Jaglane ciasto bananowe z gruszką i śliwkami
Typowe jesienne ciasto na osłodzenie sobie życia w takie szare dni. Banan jest dostępny cały rok, więc z nim nie ma problemu, ale gruszka i śliwka są najlepsze tylko jesienią!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 50 g mąki jaglanej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g banana bez skórki
- 150 g gruszki
- 100 g śliwek bez pestek
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone na mniejsze porcję gruszkę oraz śliwki. Całość dokładnie wymieszać. Masę wrzucić do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 12 listopada 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)