photo © Pinterest
niedziela, 29 października 2023
czwartek, 26 października 2023
Serniczek bananowy z gruszką i śliwkami
Jesień zawitała już na dobre, więc jest to idealny czas na przyrządzanie dań z sezonowych warzyw, czy owoców. Doskonałą propozycją jest przygotowanie serniczka z śliwkami i gruszką, mmm! Przepysznie!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 200 g kvargu naturalnego
- 40 g budyniu śmietankowego
- 140 g banana bez skórki
- 90 g śliwek bez pestek
- 200 g gruszki
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz budyń. Całość wymieszać. Wrzucić kvarg oraz pokrojoną w kostkę gruszkę - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć śliwki. Piec przez 1 godzinę w 160 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 24 października 2023
Ciasto proteinowe z figą
Białko jest najważniejszym makroskładnikiem, który należy dostarczyć do organizmu. Najlepszym jego źródłem jest oczywiście mięso oraz nabiał. Proteiny powinny znaleźć się w każdym zbilansowanym posiłku. Co Wy na to, jak przygotowujecie proteinowe ciasto do kawki? Zachęcam!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 2 jaja
- 40 g erytrytolu
- 70 g mąki orkiszowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g puddingu proteinowego o smaku słonego karmelu
- 50 g świeżej figi
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia - całość wymieszać. Dodać pudding proteinowy - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na ćwiartki figę. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 22 października 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)