photo © Pinterest
niedziela, 17 września 2023
czwartek, 14 września 2023
Współpraca z "Serolandia"
"Serolandia" jest marką powstałą w 2000 roku w Piekielniku, posiadającą w swojej ofercie sery, które inspiracją do ich stworzenia była tradycja wyrabiania serowych specjałów zaczerpnięta z dziedzictwa tatrzańskich baców i rzemieślników, którzy od pradawna wyrabiali sery w górskich szałasach i bacówkach. Sery są wykonywane ręcznie z najlepszego mleka, a następnie tradycyjnie wędzone na bukowym drewnie, dzięki któremu uzyskują charakterystyczny aromat i smak.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marka. W paczce znalazło się:
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!
wtorek, 12 września 2023
Kotleciki wołowe z bakłażanem, cukinią, papryką, ogórkiem i makaronem
Kotleciki mięsne są doskonałą propozycją na urozmaicenie swojej diety. Z całym sercem polecam wykorzystać mięso mielone wołowe od Highland Beef z dodatkiem warzyw i makaronu!
Składniki:
- 200 g mięsa mielonego wołowego
- 150 g bakłażana
- 150 g cukinii
- 150 g papryki zielonej
- 100 g ogórka gruntowego
- 50 g makaronu suchego
- przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- 20 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron - gotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić. Mięso mielone wołowe doprawić, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 minut. Po upływie czasu uformować w kotleciki. Warzywa umyć, paprykę oczyścić z nasion. Bakłażana, cukinię, ogórka pokroić w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć kotleciki 4-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu kotlecików, smażyć doprawionego bakłażana oraz cukinię - smażyć 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu kotleciki i usmażone warzywa podać z pozostałymi składnikami.
Smacznego!
niedziela, 10 września 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)