photo © Pinterest
niedziela, 10 września 2023
czwartek, 7 września 2023
Twaróg z bukietem warzywnym, smażoną kapustą kiszoną i kaszą bulgur
Niniejsze danie jest idealne do osób w pełni zabieganym! Przygotowuje się to w niemal 15 minut, a znika jeszcze szybciej! Twaróg jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka, bukiet warzyw oraz kiszona kapusta - źródło witaminy C oraz mikroelementów, z kolei kasza bulgur - dostarcza witamin z grupy B. Polecam przygotować!
Składniki:
- 100 g twarogu chudego
- 50 g suchej kaszy bulgur + 150 ml wody
- 225 g mrożonego bukietu warzyw
- 100 g kiszonej kapusty
- 10 ml oleju do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę - gotować do całkowitego wchłonięcia wody. Na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem smażyć bukiet warzy oraz kiszoną kapustę. Wrzucić ugotowaną kaszę, dodać przyprawy - smażyć ok. 2-3 minut. Na koniec dodać twaróg i smażyć 2-3 minuty.
Smacznego!
wtorek, 5 września 2023
Gofry orkiszowe z kefirem
Jako fanka gofrów mogłabym je jeść codziennie! Tym razem kolejna propozycja, a mianowicie gofry z dodatkiem kefiru naturalnego! Palce lizać!
Składniki:
- 2 jaja
- 20 g cukru kokosowego lub erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 100 g mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 200 ml kefiru naturalnego
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jaja ubić z cukrem kokosowym lub erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i kefir. Całość dokładnie wymieszać. Gofry smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy posmarowanej odrobiną oleju przez ok. 8 minut. Podawać z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
niedziela, 3 września 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)