Czy w lodówce pozostała resztka kefiru? Mam doskonałą propozycję na jej wykorzystanie! Z dodatkiem mąki kokosowej i gruszki powstaje super deser!
Składniki:
- 2 jaja
 - 40 g erytrytolu
 - 10 ml oleju rzepakowego
 - 50 g mąki orkiszowej
 - 20 g mąki kokosowej
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 35 ml kefiru naturalnego
 - 100 g banana bez skóry
 - 150 g obranej gruszki
 - aromat
 - kolorowe drażetki do ozdoby
 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej oraz rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać. Dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, kefir i aromat. Całość ponownie wymieszać. Do masy dodać pokrojoną w kostkę gruszkę - całość wymieszać. Surowe ciasto przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać kolorowymi drażetkami Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!