Czy znajdują się tutaj fani bananów? Zapewne, tak! Mam doskonałą propozycję na przygotowanie ciasta z bananami, ale również z mąką ciecierzycową, rodzynkami i płatkami migdałów.
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 150 g bananów bez skóry
- 50 g mąki z ciecierzycy
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 20 g rodzynek + 10 g mąki z ciecierzycy
- 10 g płatków migdałów
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecione banany - wymieszać. Kolejno wsypać mąkę i proszek do pieczenia - ponownie wymieszać. Rodzynki obtoczyć w mące i wrzucić do masy - wymieszać za pomocą łyżki. Surową masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch pospać płatkami migdałów. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!