czwartek, 13 kwietnia 2023

Ciasto bananowo-jaglane z smoothie jabłko-czarna porzeczka

Szybkie, proste i bardzo smaczne ciasto z wykorzystaniem smoothie jabłko-czarna porzeczka od BobSnail. Polecam! 



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Do natłuszczonej formy przelać połowę masy. Na jedną połowę nalać smoothie, zalać masą ciasta i następnie nalać ostatnią cześć smoothie. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 11 kwietnia 2023

Ciasteczka korzenne

Okres bożonarodzeniowy już dawno za nami, ale warto wracać cały rok do smaków świątecznych. Doskonałą propozycją oraz przekąską będzie zasmakowanie ciasteczkami korzennymi od Baking Concept!




Składniki:
Sposób przygotowania:
Do miski dodać masło i miód - wymieszać bardzo dokładnie. Następnie wsypać mieszankę do wypieku ciasteczek. Całość bardzo dokładnie wymieszać i uformować kulę. Odstawić do lodówki na 10 minut. Po upływie czasu masę wyjąć. Formować 2 cm kulki i lekko spłaszczyć. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15-20 minut w 160 stopniach.

Smacznego! 

czwartek, 6 kwietnia 2023

Ciasto kakaowe z bananem i gruszką

Krótko i na temat... Było pysznie! 



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 100 g banana bez skórki
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g mąki jaglanej
  • 20 g kakao
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • 140 g obranej gruszki

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i ponownie ubić. Dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i aromat. Całość wymieszać. Dodać rozgniecionego banana i pokrojoną w kostkę gruszkę - wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!