niedziela, 19 marca 2023

czwartek, 16 marca 2023

Serca drobiowe z fasolką szparagową i szpeclami

Nie każdy lubi jeść podroby drobiowe, ale ja należą do osób, które je uwielbiają! Zwłaszcza serca drobiowe! Najlepsze jedzonko ever! Polecam przygotować je z fasolką szparagową i szpeclami od Prime Frost!




Składniki:
  • 100 g serc drobiowych
  • 100 g szpecli - klusek jajecznych
  • 250 g fasolki szparagowej ciętej mrożonej
  • przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Szpecle ugotować zgodnie z instrukcją podana na opakowaniu. Serca wraz z fasolką szparagową usmażyć do miękkości, pod koniec smażenia dodać przyprawy. Usmażone serca oraz fasolkę podać wraz z szpeclami.

Smacznego! 


wtorek, 14 marca 2023

Mięso mielone z kurczaka z mieszanką warzyw po polsku, jogurtem greckim i groszkiem konserwowym

Idealny pomysł na idealny posiłek jako obiad czy kolacja! Z dodatkiem groszku konserwowego od Vortumnus to niebo! 




Składniki:
  • 100 g mięsa mielonego z kurczaka
  • 225 g mrożonej mieszanki warzyw po polsku
  • 40 ml jogurtu greckiego
  • 50 g groszku konserwowego
  • 10 ml oleju rzepakowego 
  • przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucić mięso mielone oraz mrożone warzywa. Dodać przyprawy - wymieszać. Pod koniec smażenia wrzucić odsączony i przepłukany pod bieżącą wodą groszek konserwowy. Gotowe danie wymieszać z jogurtem greckim.

Smacznego!