wtorek, 28 lutego 2023

Tofu wędzone z mieszanką warzywną i grzybami Shii Take

Najszybsze i najprostsze dania są najlepsze! Przedstawiam ciekawą propozycję na obiad z wykorzystaniem grzybów Shii Take od Eko Grzyby!

Składniki:

  • 180 g tofu wędzonego
  • 225 g mieszanki warzywnej po indyjsku 
  • 50 g grzybów Shii Take
  • przyprawa z mieszanki warzyw
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia

Sposób przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z olejem. Dodać mieszankę warzyw oraz przyprawy. Na koniec dodać grzyby Shii Take. Całość dokładnie wymieszać. Danie można podać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

niedziela, 26 lutego 2023

czwartek, 23 lutego 2023

Krewetki z pomidorkami i gnocchi ze szpinakiem

Bardzo proste, pyszne i zdrowe danie z wykorzystaniem bio krewetek oraz gnocchi ze szpinakiem od Primefrost! Zachęcam do wypróbowania! 




Składniki:

Sposób przygotowania:
Krewetki lekko rozmrozić i zamarynować w przyprawach. Odstawić na 2-3 godziny. Gnocchi ze szpinakiem przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Krewetki wraz z umytymi i przekrojonymi na pół pomidorkami usmażyć na bardzo rozgrzanej patelni z oliwą ok. 3-5 minut. Gotowe danie podać z ugotowanymi gnocchi ze szpinakiem i swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

wtorek, 21 lutego 2023

Współpraca z "Primefrost"

"Primefrost" jest marką posiadającą w swojej ofercie produkty mrożone m.in. lody bez dodatku cukru, bio krewetki, gnocchi.





Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:  








Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

Zapraszam do zakupów!