czwartek, 5 stycznia 2023

Współpraca z "Vortumnus"

"Vortumnus" jest polskim producentem przetworów owocowo-warzywnych typu Premium konfekcjonowanych w słojach o różnej pojemności. Ponadto jest twórcą półproduktów przeznaczonych do cukrownictwa, piekarnictwa oraz lodziarstwa i produktów dla przemysłu cukierniczego B2B.

Historia sięga lat 70-tych. Małżeństwo Maria i Stanisław Wójcik postanowiło założyć drobne przedsiębiorstwo dotyczące przetworów owocowo-warzywnych. Z biegiem lat marka zaczęła się coraz bardziej rozwijać, aż po dzień dzisiejszy, kiedy stało się czołowym polskim producentem w sektorze produktów owocowo-warzywnych. 



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:






Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! 

wtorek, 3 stycznia 2023

Kakaowe ciasto marchewkowe z vegetellą słonecznikową

Połączenie kakao, marchewki i pasty słonecznikowej?! Brzmi dziwnie? Otóż nie! Vegetella słonecznikowa od Primavika to gość specjalny! 



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Następnie dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Całość wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch nałożyć vegetellę. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. 

Smacznego! 


czwartek, 29 grudnia 2022

Serniczek dyniowo-jabłkowy pod chmurką

Połączenie dyni i jabłka? To jest to! Zwłaszcza w serniczku pod chmurką! Chmurka jest dzięki wykorzystaniu białek jaja od Farma Białka



Składniki:

Masa

  • 2 jaja
  • 100 g białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 40 g skrobi ziemniaczanej 
  • 200 g kvargu naturalnego
  • 100 g puree z dyni
  • 120 g obranego jabłka
Chmurka

Sposób przygotowania:
Jaja, białka jaj utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać skrobię oraz puree z dyni. Całość wymieszać. Następnie dodać kvarg naturalny oraz pokrojone jabłko. Całość wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. 

Chmurka
W suchej misce ubić białka jaj ze szczyptą soli na sztywną masę. Pianę nałożyć na wierzch masy sernikowej.

Całość piec przez 1 godzinę w 150 stopniach.

Smacznego!