wtorek, 26 lipca 2022

Ciasto bananowo-jogurtowe z rabarbarem

Sezon na rabarbar w pełni, więc trzeba to wykorzystać! Podsuwam pomysł na przygotowanie ciasta bananowo-jogurtowego z rabarbarem!

Składniki:

  • 2 jaja
  • 50ml miodu wielokwiatowego
  • 40ml oleju rzepakowego 
  • 100g banana bez skórki
  • 100ml jogurtu naturalnego 
  • 100g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850
  • 100g mąki orkiszowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g obranego rabarbaru

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z miodem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej rzepakowy, jogurt naturalny, oba rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierz ułożyć pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. 

Smacznego! 

niedziela, 24 lipca 2022

czwartek, 21 lipca 2022

Sałatka z serem kozim twardym dojrzewającym, pomidorkami, papryką czerwoną, oliwkami, miksem sałat i oliwą

Latem każdy ma ochotę zjeść coś lekkiego! Tym "cosiem" jest sałatka z wykorzystaniem sera koziego twardego dojrzewającego od Specjały Regionu oraz warzyw! 





Składniki:
Sposób przygotowania:
Ser pokroić w drobną kostkę. Warzywa dokładnie umyć, paprykę oczyścić z nasion. Pomidorki przekroić na pół, paprykę pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki. Całość wymieszać z miksem sałat, przyprawami oraz oliwą. Odstawić na 10-15 minut.

Smacznego! 

wtorek, 19 lipca 2022

Współpraca z "Coconaut - woda kokosowa"

"Coconaut - woda kokosowa" jest marką, która w swojej ofercie posiada wodę kokosową prosto z Wietnamu! 

Coconaut to w 100% woda z młodego kokosa! Jest naturalnym izotonikiem. Co więcej pozwala na doskonałe nawodnie, dodaje energii, zregeneruje, zwiększy odporność, polepszy trawienie oraz zwiększy aktywność fizyczną!




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:




Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami!

Zapraszam do zakupów!