Składniki:
Ciasto
- 4 jaja
- 50 g masła 82%
- 40 g erytrytolu
- 200 ml bio mleczka kokosowego light 9% tłuszczu
- 50 g mąki kokosowej BIO
- szczypta proszku do pieczenia
- 40 g kakao
Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła 82%
- 20 g orzechów pecan
- 20 g migdałów
Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać masło, mleczko kokosowe, mąkę kokosową, proszek do pieczenia oraz kakao. Całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę i masło. Następnie polać upieczone i bardzo dobrze ostudzone ciasto. Na powierzchnię ciasta z polewą ułożyć orzechy pecan oraz migdały. Odstawić na 2-3 godziny lub całą noc w celu zastygnięcia polewy.
Smacznego!