Dieta ketogeniczna to sposób odżywiania, który zakłada zwiększenie spożycia tłuszczów przy jednoczesnym ograniczeniu spożywania węglowodanów.
W ramach współpracy z KetoSklep.pl mam przyjemność przetestować wybrane produkty oraz przygotowanie z nich przepisów. Poniżej przedstawiam przepis na keto gofry migdałowe z wykorzystaniem mąki migdałowej oraz kremu orzechowo-cytrynowego od KetoSklep.pl.
Składniki:
- 2 jaja
- 5g erytrytolu
- 10g mąki ziemniaczanej
- 40g mąki migdałowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 10ml oleju rzepakowego
- aromat migdałowy
- 20g kremu orzechowo-cytrynowego
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, olej rzepakowy oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć w bardzo dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy przez 7-8 minut. Gotowe gofry posmarować kremem orzechowo-cytrynowym.
Smacznego!