czwartek, 16 czerwca 2022

Współpraca z "Bombay Bazaar"

"Bombay Baazar" jest sklepem internetowym, który istnieje od 2009 roku oferujący oryginalne produkty indyjskie. W swojej ofercie posiada m.in. artykuły żywnościowe, kosmetyki oraz książki. 



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:




Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami!

Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 14 czerwca 2022

Kanapki z twarożkiem, kiełkami słonecznika, pomidorkami i papryką czerwoną

Kanapki są dobre na wszystko! Czy Ci smutno czy też nie zjedz kanapkę, albo dwie! Z twarożkiem oraz kiełkami słonecznika od Pokarm Życia, pomidorkami i papryką czerwoną to niebo! 


Składniki:

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 200g twarożku grani
  • 25g kiełków słonecznika
  • 50g pomidorków
  • 100g papryki czerwonej
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, tymianek suszony 

Sposób przygotowania:
Twarożek grani wymieszać z przyprawami. Nałożyć na kromeczki chleba. Następnie na wierzch położyć umyte i pokrojone pomidorki, paprykę oraz kiełki słonecznika. 

Smacznego! 

czwartek, 9 czerwca 2022

Filet z dorsza atlantyckiego z kiełkami jarmuży, mikroliści groszku i kaszą jaglaną

Spożywanie ryb zaleca się minimum raz w tygodniu. Filet z dorsza jest doskonałym źródłem białka oraz kwasów omega 3 i 6 oraz witamin z grupy B. Z dodatkiem kiełkami jarmużu, mikroliśćmi groszku oraz kaszy jaglanej to cud i miód! 


Składniki:

  • 200g fileta dorsza atlantyckiego bez skóry
  • 50g suchej kaszy jaglanej
  • 25g kiełków jarmużu
  • 25g mikroliści groszku
  • 10ml oleju lnianego
  • przyprawy: pieprz cytrynowy, suszony tymianek, sok z cytryny 

Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę jaglaną. Gotować do wchłonięcia wody. Rybę dokładnie umyć, oczyścić z ości i doprawić przyprawami. Zawinąć w folię aluminiową i piec przez 15 minut w 200 stopniach. Gotową rybę podać z świeżym sokiem z cytryny, kaszą jaglaną, kiełkami jarmuży i mikroliśćmi groszku.

Smacznego!