wtorek, 5 kwietnia 2022

Współpraca z "Beak Beak"

"Beak Beak" jest marką, która zajmuje się produkcją pieczywa bez dodatku mąki, drożdży, substancji konserwujących oraz stabilizatorów. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego na bazie ziaren zbóż, kasz, ryżu, płatków, ziaren, bakalii, orzechów i owoców suszonych, bez substancji konserwujących, polepszaczy i sztucznych barwników. Producent gwarantuje, że wszystkie składniki pieczywa przeczytasz i wymówisz bez żadnego problemu.



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:












Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami!


Zapraszam do zakupów! 

niedziela, 3 kwietnia 2022

czwartek, 31 marca 2022

Serniczek kokosowy z serkiem wiejskim

Kto nie lubi serniczków? Zwłaszcza bardzo delikatnych, które rozpływają się w ustach! Z dodatkiem kokosu oraz serka wiejskiego to istne niebo!

Składniki:

  • 2 jaja
  • 40g erytrytolu
  • 20ml oleju rzepakowego
  • 35g budyniu o smaku kokosowym
  • 200g serka wiejskiego
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i ponownie wymieszać. Kolejno dodać budyń oraz serek wiejski. Całość wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 29 marca 2022

Placek jogurtowy z kremem orzechowym

Placek jogurtowy z kremem orzechowym od Bee.pl to coś pysznego! Super szybkie w przygotowaniu, a znika w mgnieniu oka!

Warto wspomnieć, że orzechy arachidowe, są bogatym źródłem witaminy B3, niacyny, potasu oraz magnezu. Co więcej jest doskonałym źródłem białka, które nada się jako posiłek po treningu. Doskonale nada się jako dodatek do placuszków, naleśników czy po prostu na kanapkę. 





Składniki:

  • 100g mąki orkiszowej
  • 10g erytrytolu
  • 140g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10g kremu orzechowego 
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Masą powinna się lekko lepić, więc można lekko oprószyć mąką. Do natłuszczonej formy przełożyć surowe ciasto i uformować placek. Na wierzch posmarować kremem orzechowym. Piec przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!