Szybkie i bardzo wyśmienite ciasto z serkiem mascarpone od Moja Formagia oraz jabłkiem. Mmm... Przepychota!
Składniki:
- 2 jaja
 - 50g erytrytolu
 - 20ml oleju rzepakowego
 - 125g (1 szt,) banana
 - 65g serka mascarpone
 - 60g maki ryżowej
 - 60g mąki kukurydzianej
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 150g obranego jabłka
 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać olej, rozgniecionego banana, oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Kolejno dodać serek mascarpone - ponownie wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w drobną kostkę jabłko. Wymieszać za pomocą szpatułki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!