niedziela, 15 sierpnia 2021

czwartek, 12 sierpnia 2021

Wegańskie blondie z fasoli i kremem pistacjowo-kakaowym

Wegańskie ciasta w obecnych czasach są na topie! Zachęcam do przygotowania niniejszego ciasta z wykorzystaniem kremu pistacjowo-kakaowego.



Składniki:

  • 120g (1 sztuka) obranego banana
  • 480g odsączonej białej fasoli
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 50g erytrytolu
  • 50g mąki ryzowej
  • 30g zmielonego siemię lnianego
  • 20g oleju kokosowego 
  • 50g kremu pistacjowo-kakaowego 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz kremu pistacjowo-kakaowego zblendować na bardzo gładką masę. Przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnię umieścić krem pistacjowo-kakaowy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 10 sierpnia 2021

Współpraca z "Pachniczówka"

"Pachniczówka" jest  rodzinną pasieką, która zajmuje się produkcją produktów miodowych. W swojej ofercie posiada napoje miodowe, miody z dodatkiem owoców, jak i miód naturalny! 

Pasieka miodowa "Pachniczówka" znajduje się w Grębkowie, w województwie mazowieckim. Zajmuje się sprzedażą lokalną, ale również posiada sklep internetowy. W niniejszym przedsiębiorstwie znajduje się szeroki wybór produktów miodowych. Krótko pisząc wszystko dla wielbicieli miodów!




Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. 

W paczce znajdowało się:












Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

Zapraszam do zakupów!