Sezon na owoce letnie jest w pełni, a zwłaszcza mój ulubiony rabarbar! Rabarbar od kilku lat gości w moim ogrodzie, więc mam go na bieżąco, co mnie to bardzo cieszy. Poniżej przedstawiam super propozycję na jego wykorzystanie. 
Składniki:
Spód i kruszonka
- 1 jajo
- 30ml zimnej wody
- 20g jogurtu naturalnego
- 50g oleju kokosowego 
- 50g erytrytolu 
- 200g mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
Masa budyniowa
- 250ml mleka 3,2%
- 40g budyniu waniliowego
- 10g erytrytolu
Nadzienie
- 500g obranego rabarbaru 
- 20g skrobi ziemniaczanej
- 20g erytrytolu 
- odrobina wody
Sposób przygotowania:
Spód i kruszonka
Do miski wsypać mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia, wbić jajo, dodać olej kokosowy i wodę. Całość dokładnie wymieszać i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie porcje i włożyć na ok. 30 minut do zamrażalnika. Po upływie czasu na formę wyłożoną papierem do pieczenia umieścić porcję ciasta.
Masa budyniowa
Przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Nadzienie
Rabarbar dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać odrobinę wody, erytrytol i skrobię ziemniaczaną. Prażyć, aby powstała gęsta masa. 
Nadzienie przełożyć na spód, a następnie umieścić masę budyniową oraz kruszonkę. Całość piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!