niedziela, 6 października 2019
sobota, 5 października 2019
czwartek, 3 października 2019
Pączkowiec twarogowy z rodzynkami
Kolejna wersja pączkowca, ale tym razem z rodzynkami. Idealne ciasto dla gości!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 500g (2 kostki) twarogu półtłustego
- 1 szklanka ksylitolu
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki rodzynek + 1 łyżka mąki
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat. Mieszamy. Kolejno dodajemy rozgnieciony twaróg. Dokładnie mieszamy, konsystencja powinna być bardzo gęsta. Rodzynki mieszamy w mące, dodajemy do masy. Mieszamy bardzo dokładnie łyżką. Surowe ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 1 października 2019
Tosty francuskie
Najprostsze i najlepsze śniadanie! Tradycyjne tosty francuskie polecają się dla każdego!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy cynamon. Maczamy kromki chleba z obu stron. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki:
- 1 jajo
- 100ml mleka lub napoju roślinnego
- 2 kromki chleba tostowego np. pełnoziarnistego
- cynamon
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Jaja roztrzepujemy z mlekiem, dodajemy cynamon. Maczamy kromki chleba z obu stron. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)