niedziela, 22 września 2019
sobota, 21 września 2019
czwartek, 19 września 2019
Tofu z ryżem, fasolką w sosie sojowym
Uwielbiam takie posiłki, a dodatkowo zajmują mało czasu! Sos sojowy nadaje wyrazistego smaku oraz zapachu. Palce lizać!
Składniki:
Składniki:
- 1 kostka (180g) tofu wędzonego
- 50g suchego ryżu białego
- 200f fasolki szparagowej
- 2 łyżki sosu sojowego
- przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, papryka słodka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
W garnkach gotujemy ryż i fasolkę (ok. 10 minut). Tofu kroimy w kostkę. Ugotowany ryż i fasolkę smażymy na patelni z olejem. Następnie dodajemy tofu i przyprawy. Na koniec wlewamy sos sojowy. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!
wtorek, 17 września 2019
Ciasto kakaowe
Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Wykonana go nawet laik kuchenny! Idealny do niedzielnej kawy czy herbaty.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 białka jaj (opcjonalnie)
- 6 łyżek ksylitolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z ksylitolem na puszystą masę. Dodać białka, olej. Ponownie miksować. Kolejno dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)