niedziela, 26 maja 2019
sobota, 25 maja 2019
czwartek, 23 maja 2019
Placuszki z awokado
Awokado na słodko w postaci placuszków? Owszem! Ten owoc jest bogaty w kwasy omega 9 oraz witaminy z grupy B. Jest uważany z najzdrowszy owoc świata. Dzięki wysokiemu poziomowi tłuszczu jest kaloryczne, ale również doskonale hamuje głód! Idealne placuszki na początek dnia.
Składniki:
Jaja ucieramy z słodzidłem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i umyte, obrane i rozgniecione awokado. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka erytrytolu lub ksylitolu
- 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
- dojrzałe awokado
Jaja ucieramy z słodzidłem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat i umyte, obrane i rozgniecione awokado. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
wtorek, 21 maja 2019
Zielone gofry na kefirze
Na blogu coraz więcej pojawia się przepisów na gofry. Kombinuje na wszelkie, aby ich smak był coraz lepszy! Niniejsze są z moim ulubionym napojem mlecznym fermentowanym - kefirem. Z dodatkiem zielonego barwnika idealnie komponują się z zielenią za oknem.
Składniki:
4-5 gofrów
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 1/2 szklanki kefiru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
- kilka kropli barwnika spożywczego
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do bardzo dobrze natłuszczonej i rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy przez ok. 5-7 minut. Gofry podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)