niedziela, 5 maja 2019
sobota, 4 maja 2019
czwartek, 2 maja 2019
Tortilla z tofu wędzonym, miksem sałat i pomidorkami
Doskonały posiłek na letnie dni przy gronie najbliższych. Bardzo lekkie, wegańskie i kolorowe dane z mnóstwem witamin.
Składniki:
Składniki:
- 1 kostka (180g) tofu wędzonego
- 1 placek tortilla
- 1/2 opakowania miksu sałat
- ~ 300g pomidorków koktajlowych
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona
- 1 łyżka oliwy
Składniki:
Tofu wędzone kroimy w kostkę, pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w połówki. W misce umieszczamy tofu, miks sałat, pomidorki, przyprawy i oliwkę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Tortillę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umieszczamy sałatkę i zawijamy w placek.
Smacznego!
wtorek, 30 kwietnia 2019
Gofry a'la serniczki
Doskonała alternatywa dla klasycznych gofrów. Idealne dla gości czy rodziny. Świetnie się komponuje z owocami.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 250g (1 kostka) twarogu np. półtłustego
- 1/4 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do bardzo dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy, Pieczemy 5-7 minut - do zarumienienia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)