niedziela, 7 kwietnia 2019
sobota, 6 kwietnia 2019
czwartek, 4 kwietnia 2019
wtorek, 2 kwietnia 2019
Bananowiec jogurtowy
Kto nie lubi bananów? Szyba nikt! Idealna przekąska, jak i dodatek na przykład w cieście! Upiekłam wyśmienite ciasto bananowe z dodatkiem jogurtu. Jogurt sprawia, że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne i puszyste, a mąka kukurydziana nadaje słoneczną barwę.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 banan
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, ponownie miksujemy. Kolejno dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Subskrybuj:
Posty (Atom)