wtorek, 28 sierpnia 2018

Placuszki gryczano-migdałowe

Placuszki idealne na śniadanie, obiad i kolacje! Skusi się na nie największy niejadek i poprosi jeszcze o dokładkę!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 3 łyżki mąki gryczanej
  • 3 łyżki mąki migdałowej 
  • 50ml wody
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie miksujemy. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajmy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego! 

niedziela, 26 sierpnia 2018

czwartek, 23 sierpnia 2018

Brownie z cukinii

Kolejny rewelacyjny przepis na super szybkie ciasto z warzywa! Smak cukinii absolutnie nie jest wyczuwalny, a ciasto znika w mgnieniu oka!



Składniki:

  • 4 jaja
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 1 mała cukinia

Sposób przygotowania:
Cukinię ścieramy na tartce o grubych oczkach. Odsączamy. Pozostałe składniki wrzucamy do miski. Dokładnie blendujemy. Następnie dodajemy cukinię i ponownie blendujemy. Całość mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!