sobota, 14 lipca 2018
czwartek, 12 lipca 2018
Żołądki drobiowe z ryżem białym i papryką żółtą
Pyszne, smaczne i szybkie danie! Żołądki drobiowe są rzadkością na stołach, a powinno je się podawać częściej. Polecam wypróbować!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 200g żołądków drobiowych
- 25g ryżu białego + woda
- papryka żółta
- olej lniany
- przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, papryka wędzona, czosnek niedźwiedzi
Do wrzącej, osolonej wody wsypać ryż. Gotować do całkowitego wchłonięcia wody. Między czasie na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić umyte, pokrojone i osuszone żołądki. Smażyć ok. 10 minut. Paprykę, myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
wtorek, 10 lipca 2018
Placuszki gryczano-ryżowe z borówkami
Szybkie, smaczne i bardzo delikatne placuszki gryczano-ryżowe z borówkami. Sprawdzą się do każdego posiłku!
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka erytrytolu
- 1 1/2 łyżki mąki gryczanej
- 1 1/2 łyżki mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- borówki
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Potem wrzucamy borówki. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
niedziela, 8 lipca 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)