sobota, 7 lipca 2018
czwartek, 5 lipca 2018
Serca drobiowe z mieszanką wiosenną i makaronem
Kolejna prosta i smaczna propozycja na posiłek! Serca drobiowe z mieszanką wiosenną i makaronem.
Składniki:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem rzucamy warzywa i serca. Smażymy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnie. Dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze ok. 2 minut. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Składniki:
- 200g serc drobiowych
- 50g suchego makaronu + woda
- 250g mieszanki wiosennej
- przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, kebab-gyros, zioła prowansalskie, papryka słodka
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem rzucamy warzywa i serca. Smażymy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnie. Dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze ok. 2 minut. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
wtorek, 3 lipca 2018
Polędwiczki z kurczaka z mieszanką wiosenną i makaronem
Propozycja dania dla laików! Proste, szybkie i smaczne! Na talerzu prezentuje się polędwiczka z kurczaka, mieszanka wiosenna i makaronem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem rzucamy warzywa i polędwiczki. Smażymy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnie. Dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze ok. 2 minut. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
Składniki:
- 200g polędwiczki z kurczaka
- 50g suchego makaronu + woda
- 250g mieszanki wiosennej
- przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, kebab-gyros, zioła prowansalskie, papryka słodka
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie na rozgrzanej patelni z olejem rzucamy warzywa i polędwiczki. Smażymy ok. 10 minut. Po ugotowaniu makaronu wrzucamy go na patelnie. Dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze ok. 2 minut. Gotowe danie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
niedziela, 1 lipca 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)