sobota, 14 kwietnia 2018
czwartek, 12 kwietnia 2018
Ciecierzyca z kaszą gryczaną białą i brokułem
Szybka, prosta i smaczna propozycja na posiłek. Kompozycja ciecierzycy, kaszy gryczanej i brokułu jest świetną propozycją na obiad jak i kolację.
Składniki:
Składniki:
- 100g ugotowanej ciecierzycy
- 100g kaszy gryczanej białej (suchej)
- 1/2 różyczki brokułu
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wsypujemy z woreczka kaszę, a w oddzielny garnku umyty i oczyszczony brokuł. Gotujemy kaszę do wchłonięcia wody, natomiast brokuł gotujemy ok. 5-6 minut. Po ugotowaniu podajemy z ciecierzycą, a następnie polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
wtorek, 10 kwietnia 2018
Racuszki z mąki lnianej
Kolejny test nowej mąki, tym razem na blat kuchenny wpadła mąka z siemię lnianego. Jest identyczna do zmielonego ziarna. Jednym jej minusem jest chłonność, a natomiast plusem sytość. Przygotowałam racuszki. Pychotka!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłka. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłko. Całość mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Składniki:
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki z siemię lnianego
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- jabłko
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki, oprócz jabłka. Dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone jabłko. Całość mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
niedziela, 8 kwietnia 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)