niedziela, 28 stycznia 2018

wtorek, 23 stycznia 2018

Ciasto z gałką muszkatołową

Kombinowanie w kuchni to moja specjalność, więc po raz kolejny postanowiłam zaszaleć! Ciasto z gałką muszkatołową? Dlaczego nie! Dzięki dodanej mące ryżowej ciasto jest bardzo miękkie i kruche, a ten zapach! Mmm...



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!