sobota, 18 listopada 2017
czwartek, 16 listopada 2017
Współpraca z Soki Vital Oleofarm
Po raz kolejny blog zyskał nową współpracę. Do przetestowania i recenzji otrzymałam soki 100% z owoców. Soki Vital od Oleofarm są bardzo cenione i pełnowartościowe, gdyż w swoim składzie zawierają 100% owocu.
W paczce otrzymałam:
Sok 100% z czarnego bzu - na wieczku butelki producent informuję:
Sok 100% z jeżyny - na wieczku butelki producent informuję:
Ze względu na to, że sok jest wyprodukowany z 100% owoców więc ma krótki czas przechowywania, zatem należy jak najszybciej go zużyć.
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem tych soków. Zachęcam do stałej obserwacji!
W paczce otrzymałam:
- sok 100% z czarnego bzu
- sok 100% z jeżyny
- kubek do zaparzania napojów
Sok 100% z czarnego bzu - na wieczku butelki producent informuję:
" Sok z czarnego bzu otrzymywany jest z dojrzałych owoców czarnego bzu (Sambucus nigra) i posiada charakterystyczną dla nich ciemnogranatową barwę oraz cierpki, lekko kwaśny smak. Czarny bez wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Sok z owoców czarnego bzu warto pić zarówno w okresie letnim, jako doskonały składnik aromatycznych i orzeźwiających napojów i koktajli, jak i w okresie jesienno-zimowym oraz w okresie przesilenia wiosennego. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. "
Sok 100% z jeżyny - na wieczku butelki producent informuję:
" Jeżyna należy do rodzaju Rubus, do którego zalicza się również maliny. Jeżyny są szeroko rozpowszechnioną grupą roślin, których mięsiste, dojrzałe owoce przyjmują fioletowoczarną barwę. Bezpośrednio wyciskany z owoców sok posiada charakterystyczny dla jeżyny smak, zapach i barwę. Sok może stanowić dodatek do aromatycznych, orzeźwiających napojów i koktajli o każdej porze roku. "
Ze względu na to, że sok jest wyprodukowany z 100% owoców więc ma krótki czas przechowywania, zatem należy jak najszybciej go zużyć.
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem tych soków. Zachęcam do stałej obserwacji!
wtorek, 14 listopada 2017
Naleśniki amarantusowe z twarożkiem kokosowym
Uwielbiam kombinować w kuchni, a zwłaszcza w weekendy kiedy mam bardzo dużo czasu. Moją kolejną improwizacją były naleśniki z wykorzystaniem mąki amarantusowej oraz kokosowej. Po prostu rewelacja!
Składniki:
Naleśniki
3-4 sztuki
Składniki:
Naleśniki
3-4 sztuki
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki amarantusowej
- 1/4 szklanki mleczka kokoswego
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Twarożek
- 2-3 łyżki mąki kokoswej
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
Sposób przygotowania:
Naleśniki
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, mleczko kokosowe, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy. Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Twarożek
Mąkę kokosową mieszamy z mleczkiem kokosowym do uzyskania gęstej konsystencji. W razie uzyskania szybkiego wchłonięcia mleczka przez mąkę dolewamy wodę.
Naleśniki faszerujemy twarożkiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
niedziela, 12 listopada 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)