niedziela, 20 sierpnia 2017
sobota, 19 sierpnia 2017
czwartek, 17 sierpnia 2017
Amarantusowe muffiny bananowe
Zamiast piec ciasta można przygotować muffiny! Świetnym pomysłem jest wykorzystanie mąki z amarantusa i bananów. Smak jest wyśmienity, a na jednej muffinie się nie kończy!
Składniki:
6 muffinek
Składniki:
6 muffinek
- 2 jaja
- 2 banany
- 6 łyżek mąki z amarantusa
- 2 łyżki syropu daktylowego
- cynamon
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z syropem daktylowym na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecione banany oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do papilotek. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 15 sierpnia 2017
Placuszki z patisona
Kolejna odsłona patisona, ale tym razem w placuszkach! Idealna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Bardzo duża ilość cynamonu sprawia, że placuszki są bardzo słodkie i aromatyczne. Uwielbiam zapach cynamonu!
Składniki:
Składniki:
- 1 średni patison
- 2 jaja
- 10 tabletek słodziku
- 3 łyżki mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Kolejno dodajemy umytego i startego na grubych oczkach patisona. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)