Kasza jaglana oraz fasola bardzo często goszczą na moim stole. Z racji, że one są moimi ulubionymi produktami przygotowałam przepyszną tartę! W swoim składzie zawiera wartościowe składniki, które świetnie działają na organizm. Zachęcam do wykonania!
Składniki:
Spód:
Składniki:
Spód:
- 1 torebka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody i 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 jajo
- 3,5 łyżki cukru trzcinowego
- 4 łyżki mąki kokosowej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Brownie:
- 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
- 1 jajo
- 1 banan
- 1 łyżka karobu
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Do wrzącej się wody wsypujemy kawę rozpuszczalną i wkładamy torebkę kaszy jaglanej. Po ugotowaniu kaszę studzimy. Do miski przesypujemy kaszę, dodajemy jajo, cukier trzcinowy, mąkę kokosową, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie blendujemy, na gęstą masę. Przelewamy do natłuszczonej formy.
Czerwoną fasolę konserwową dokładnie płuczemy pod zimną wodą oraz odsączamy. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy jajo, banana, karob, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie blendujemy. Przelewamy na spód z kaszy jaglanej. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!