czwartek, 29 czerwca 2017
wtorek, 27 czerwca 2017
Odwrócone ciasto z morelami
W końcu jest cudowna pogoda, która pozwala na świetne wykorzystanie wolnego czasu. Coraz częściej spotykamy się z przyjaciółmi i znajomymi, gdzie rozmowy umilają przepyszne wypieki! Rozpoczyna się sezon na morele, więc proponuję na przygotowanie pysznego i szybkiego ciasta!
Składniki:
Składniki:
- 4 jaja
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 5 łyżek oleju
- 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- aromat
- 8-10 wydrylowanych moreli
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajmy olej, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy. Na dno natłuszczonej formy układamy wypestkowane, przekrojone na pół morele. Następnie przelewamy masę. Pieczemy przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 25 czerwca 2017
sobota, 24 czerwca 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)