wtorek, 11 kwietnia 2017

Zupa krem brokułowo-pietruszkowa

Nadeszła wiosna, więc pora korzystać z dobroci natury! W roli głównej brokuł i pietruszka. Niesamowite połączenie!



Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 duża pietruszka
  • 1 mała marchew
  • 2 skrzydełka kurczaka
  • przyprawy: jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, świeżo mielony pieprz
  • 1,5l wody

Sposób przygotowania:
Do garnka z zimną wodą wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda. Następnie obieramy warzywa (pietruszkę i marchew), brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Myjemy i dzielimy na mniejsze porcje. Wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy kilka minut, kiedy warzywa będą lekko miękkie. Na pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Po ugotowaniu zupy, wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Całość blendujemy na gęsty krem.

Smacznego!

niedziela, 9 kwietnia 2017

INSPIRACJE #153

9 kwietnia 2014r. ukazał się pierwszy wpis na blogu!













photo © WeHeartIt