Nadeszła wiosna, więc pora korzystać z dobroci natury! W roli głównej brokuł i pietruszka. Niesamowite połączenie!
Składniki:
Składniki:
- 1 brokuł
- 1 duża pietruszka
- 1 mała marchew
- 2 skrzydełka kurczaka
- przyprawy: jarzynka bez soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, świeżo mielony pieprz
- 1,5l wody
Sposób przygotowania:
Do garnka z zimną wodą wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda. Następnie obieramy warzywa (pietruszkę i marchew), brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Myjemy i dzielimy na mniejsze porcje. Wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy kilka minut, kiedy warzywa będą lekko miękkie. Na pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Po ugotowaniu zupy, wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Całość blendujemy na gęsty krem.
Smacznego!