Bardzo lubię tego rodzaju zupy, gdyż zawierają większość wiosennych warzyw i na długo sycą. Polecam na letnie i jesienne dni.
Składniki:
Składniki:
- 1/2 opakowania mrożonej mieszanki wiosennej
- 1 cebula
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki suchego ryżu białego
- 2 skrzydełka kurczaka
- przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, jarzynka bez soli, suszone pomidory
- woda
Sposób przygotowania:
Do wody wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda. Między czasie obieramy cebulę i opalamy ją od palnika kuchenki gazowej. Do gotującej się wody wrzucamy mrożoną mieszankę warzywną, cebulę i ryż. Gotujemy około 15-20 minut. Następnie dodajmy wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy. Zupę gotujemy jeszcze około 5 minut.
Smacznego!