wtorek, 14 czerwca 2016

Współpraca z Bioindygo.pl

Nadszedł moment przekazania na blogu kolejnej współpracy z sklepem zdrowej żywności - Bioindygo.pl. Sklep oferuje produkty z zdrową żywnością m.in.: pełnoziarniste kasze i mąki, bakalie, przyprawy i kosmetyki. Produkty są w bardzo przystępnych cenach, więc starczy na każdą kieszeń przeciętnego polaka.



O tyle było bardzo wygodnie i przyjemnie, że sama mogłam wybrać ekologiczne produkty. W mojej paczce znalazłam:

  • jagody goji
  • nasiona chia
  • mąkę jaglaną
  • mąkę kokosową
  • mąkę z tapioki 
  • ksylitol (cukier brzozowy)
  • morwę białą
  • orzechy nerkowca 


Jestem bardzo zadowolona z produktów, które otrzymałam. Na pierwszy rzut oka wyglądają, że są wytworzone z wysokiej jakości surowców, więc przygotowane dania na pewno będą smakować wyśmienicie!

Zapraszam wkrótce na nowe przepisy na blogu!

niedziela, 12 czerwca 2016

czwartek, 9 czerwca 2016

Babeczki fasolowe słodzone daktylami

Dania z fasoli na słodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach.



Składniki:

  • 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 2 łyżki karobu lub kakao
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 daktyle bez pestek
  • aromat daktylowy

Sposób przygotowania:
Daktyle kroimy w kostkę i zalewamy wrzącą wodą. Moczymy kilka minut, a następnie odsączamy z wody. Do misy blendera wrzucamy odsączoną i przepłukaną fasolę, pokrojone banany, jajka, karob lub kakao, daktyle, proszek do pieczenia i kilka kropel aromatu migdałowego. Wszystko dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do papierowych papilotek znajdujące się w blaszce do babeczek. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!