Bardzo często jem posiłki z piersią kurczaka z przeróżnymi dodatkami. Tym razem przygotowałam z mieszanką kasz, fasolką szparagową i dodatkiem przecieru pomidorowego.
Składniki:
Składniki:
- 100g piersi kurczaka
- 50g mieszanki kasz Trendy Lunch (ugotowane)
- 200g mrożonej fasolki szparagowej
- 150g przecieru pomidorowego
- przyprawy: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros, zioła prowansalskie
- olej kokosowy do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzucamy fasolką szparagową, dusimy kilka minut. Następnie dodajemy doprawioną pierś kurczaka i przecier pomidorowy. Pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie. Gotowe danie mieszamy z ugotowaną mieszanka kasz.
Smacznego!