niedziela, 17 kwietnia 2016
sobota, 16 kwietnia 2016
czwartek, 14 kwietnia 2016
Szpinak z tuńczykiem, pomidorem i batatem
Szpinak z tuńczykiem, pomidorem i batatem, czy danie na bogato. Różnorodność smaku, które ucieszy każde wymagające podniebienie. Polecam dodać dużą ilość przypraw, najlepiej czosnku granulowanego! :)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 średni batat
- 1 pomidor
- przyprawy: przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, sól, zioła prowansalskie
- ketchup
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Szpinak odmrażamy w mikrofali. Między czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę batata - gotujemy na wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Myjemy i kroimy pomidora, tuńczyka odsączamy z wody. Na patelni smażymy odmrożony szpinak. Dodajemy dowolną ilość ketchupu i wszystkie przyprawy. Po usmażeniu do patelni przekładamy ugotowanego batata, pomidora i tuńczyka. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego!
wtorek, 12 kwietnia 2016
Sernik jogurtowy z liofilizowanymi owocami
Słodkości nigdy dość, więc postanowiłam przygotować sernik z jogurtu oraz liofilizowanych owoców od FRUUP. Zachęcam do upieczenia, bo jego konsystencja jest bardzo delikatna i smaczna! :)
Składniki:
- 500g jogurtu greckiego
- 2 jajka
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- ananas liofilizowany
- wiśnia liofilizowana
- aromat pomarańczowy
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodajemy budyń,aromat pomarańczowy obtoczone w mące owoce liofilizowane i jogurt grecki. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do blaszki lub 2 dużych kokilek. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)