Szpinak z tuńczykiem, pomidorem i batatem, czy danie na bogato. Różnorodność smaku, które ucieszy każde wymagające podniebienie. Polecam dodać dużą ilość przypraw, najlepiej czosnku granulowanego! :)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 średni batat
- 1 pomidor
- przyprawy: przyprawa kebab-gyros, czosnek granulowany, sól, zioła prowansalskie
- ketchup
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Szpinak odmrażamy w mikrofali. Między czasie obieramy, myjemy i kroimy w kostkę batata - gotujemy na wrzącej i osolonej wodzie przez ok. 10 minut. Myjemy i kroimy pomidora, tuńczyka odsączamy z wody. Na patelni smażymy odmrożony szpinak. Dodajemy dowolną ilość ketchupu i wszystkie przyprawy. Po usmażeniu do patelni przekładamy ugotowanego batata, pomidora i tuńczyka. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego!