wtorek, 12 kwietnia 2016

Sernik jogurtowy z liofilizowanymi owocami

Słodkości nigdy dość, więc postanowiłam przygotować sernik z jogurtu oraz liofilizowanych owoców od FRUUP. Zachęcam do upieczenia, bo jego konsystencja jest bardzo delikatna i smaczna! :)



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodajemy budyń,aromat pomarańczowy obtoczone w mące owoce liofilizowane i jogurt grecki. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do blaszki lub 2 dużych kokilek. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.

Smacznego!


niedziela, 10 kwietnia 2016

sobota, 9 kwietnia 2016

czwartek, 7 kwietnia 2016

Współpraca z FRUPP

Kilka dni temu dostałam paczkę od firmy FRUPP. Zaoferowano mi współpracę na bazie wykonania przepisu z wykorzystaniem danego produktu.



W paczce znalazło się:

  • baton wiśniowy
  • baton truskawkowy
  • baton marakuja, banan, marchewka
  • liofilizowana kukurydza
  • liofilizowany ananas 

Słodycze są inne od wszystkich! Dlaczego inne? Zawierają niską ilość kalorii, dzięki liofilizacji. Najwyższa kaloryczność wybranego produktu nie sięga 50 kalorii.

Czym właściwie jest liofilizacja? 

liofilizacja - proces polegający na suszeniu owoców lub warzyw ze stanu stałego (lodu) w bezpośrednie przejście w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Proces polega na głębokim zamrożeniu owoców lub warzyw, a następnie ich wysuszeniu w podwyższonym ciśnieniu. 

Z miłą chęcią polecam do kupienia wybranego produktu, ponieważ nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników, a ponadto są zdrowe! :)