Od kilkunastu dni jem jedzenie szybko ze względu na ograniczoną ilość czasu. W końcu postanowiłam dłużej spędzić czasu w kuchni, więc przygotowałam zdrową i smaczną zapiekankę. :)
Składniki:
Składniki:
- 300g makaronu pełnoziarnistego
- paczka zupa krem z białych warzyw Proste Historie
- paczka zupa krem z zielonych warzyw Proste Historie
- paczka zupa krem z żółtych warzyw Proste Historie
- 500g jogurtu naturalnego typu greckiego
- 30g koncentratu pomidorowego
- 200g mozzarelli
- przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, czosnek granulowany, pieprz, suszony koperek
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z olejem dusimy wszystkie warzywa. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, pieprz i czosnek granulowany. Między czasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy jogurt, koncentrat pomidorowy, czosnek granulowany i suszony koperek. Wszystko dokładnie mieszamy. Na desce kroimy w kostkę mozzarellę. Jeśli wszystko jest już gotowe to w dużej misce łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Następnie gotowe danie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!