niedziela, 20 marca 2016

wtorek, 15 marca 2016

Zupa krem z żółtych warzyw od Proste Historie

Kilka wpisów temu wspominałam, że dostałam zestaw produktów od Proste Historie. Postanowiłam wykonać zupę specjalnie dla bloga i czytelników, aby na prawdę pokazać jakie one są. Oczywiście urozmaiciłam ją, aby powstał lepszy smak i aromat. Zachęcam do wypróbowania. :)



Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonej zupy krem z żółtych warzyw
  • 1 średni ziemniak 
  • przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, szczypta pieprzy cayenne
  • 2 skrzydełka z kurczaka
  • 600ml wody

Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, czekami aż się podgotują. Następnie dodajemy obranego, umytego, pokrojonego ziemniaka i gotową zupę krem. Gotujemy 15 minut. Kolejno wrzucamy przyprawy i gotujemy kilka minut, aby zupa nabrała aromatu. Po ostygnięciu wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Zupę miksujemy na gęsty krem. Podajemy z pestkami dyni.

Smacznego!