czwartek, 17 marca 2016
wtorek, 15 marca 2016
Zupa krem z żółtych warzyw od Proste Historie
Kilka wpisów temu wspominałam, że dostałam zestaw produktów od Proste Historie. Postanowiłam wykonać zupę specjalnie dla bloga i czytelników, aby na prawdę pokazać jakie one są. Oczywiście urozmaiciłam ją, aby powstał lepszy smak i aromat. Zachęcam do wypróbowania. :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, czekami aż się podgotują. Następnie dodajemy obranego, umytego, pokrojonego ziemniaka i gotową zupę krem. Gotujemy 15 minut. Kolejno wrzucamy przyprawy i gotujemy kilka minut, aby zupa nabrała aromatu. Po ostygnięciu wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Zupę miksujemy na gęsty krem. Podajemy z pestkami dyni.
Smacznego!
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonej zupy krem z żółtych warzyw
- 1 średni ziemniak
- przyprawy: jarzynka bez soli, susz warzywny, 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie, szczypta pieprzy cayenne
- 2 skrzydełka z kurczaka
- 600ml wody
Sposób przygotowania:
Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, czekami aż się podgotują. Następnie dodajemy obranego, umytego, pokrojonego ziemniaka i gotową zupę krem. Gotujemy 15 minut. Kolejno wrzucamy przyprawy i gotujemy kilka minut, aby zupa nabrała aromatu. Po ostygnięciu wyjmujemy skrzydełka, liść laurowy i ziele angielskie. Zupę miksujemy na gęsty krem. Podajemy z pestkami dyni.
Smacznego!
niedziela, 13 marca 2016
sobota, 12 marca 2016
Subskrybuj:
Posty (Atom)