Tyle razy już pisałam, że uwielbiam serniki na każdy sposób. Zawsze przygotowuje je inaczej i za każdym razem smak jest inny. :)
Składniki:
Składniki:
- 200g twarogu do sernika
- 1 jajko
- 1 łyżeczka WPC 80
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 czubata łyżka puree z dyni
- aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Żółto oddzielamy od białka. Białko z szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. W oddzielnej misce jajko ucieramy z cukrem, następnie dodajemy odżywkę białkową i twaróg - dokładnie miksujemy. Ubitą pianę przekładamy do masy serowej. Dodajemy puree z dyni. Szpatułką dokładnie wszystko mieszamy. Masę serową przelewamy do natłuszczonego naczynka lub blaszki. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!