Ja jak zawsze lubię eksperymentować w kuchni. Na stół poszła kasza jaglana i jabłko. Znakomite połączenie, a z dodatkiem cynamonu - przepysznie!
Składniki:
Składniki:
- 40g suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody
- 2 średnie jabłka
- 20g mieszanki studenckiej
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Kaszę płuczemy pod zimną wodą. Do wrzącej wody wrzucamy kaszę i gotujemy, aż do całkowitego wchłonięcia wody. Jabłka myjemy i obieramy. Ścieramy na tartce o dużych oczkach. Ugotowaną kaszę mieszamy z jabłkiem, mieszanką studencką i cynamonem. Przekładamy do natłuszczonego naczynia ceramicznego. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Super pomysł na szarlotkę :)
OdpowiedzUsuńprosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńhttp://dieta-kate.blogspot.com/ :)
Prosto, szybko i smacznie, o to chodzi! :D
OdpowiedzUsuńApetyczne ciasteczko. Za szarlotką przepadam, a w tej wersji również zapowiada się smacznie. :)
OdpowiedzUsuńMusi smakować wyśmienicie !
OdpowiedzUsuńoj średnio lubie takie ciasta :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka! :D
Fajny i ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńFajowa! :>
OdpowiedzUsuńKasza jaglana okazuje się idealna do wszystkiego:))
OdpowiedzUsuńMniaaaam :)
OdpowiedzUsuńhttp://dominikamorys.blogspot.com/
super pomysł, bardzo prosta i smaczna szarlotka! :)
OdpowiedzUsuńtrzeba spróbować :)
OdpowiedzUsuńPewnie była pyszna :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! ;)
OdpowiedzUsuń