Niedawno wspominałam, że w zapasie mam cukinie, więc żal ich nie wykorzystać. Już kilka razy robiłam placuszki, ale te wyszły najlepsze. Zachęcam do wykonania, ponieważ nie zajmują dużo czasu i są bardzo smaczne. :)
Składniki:
Smacznego!
Składniki:
- 250g cukinii (po obraniu)
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki pszennej graham
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, kurkuma
Sposób przygotowania:
Cukinię obieramy, myjemy wydrążamy ze środka pestki i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Następnie solimy i za kilka minut odsączamy z nadmiaru wody. Kolejno dodajemy jajko, mąkę, jogurt i przyprawy - mieszamy. Smażymy na rozgrzanej i natłuszczonej patelni, następnie nakładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!