Kiedy nie mam czasu na gotowanie to wybieram najszybsze, a zarazem najzdrowsze dania. Ryby warto wprowadzić do naszego jadłospisu i zjadać kilka razy w tygodniu. W tym wydaniu grillowany pstrąg łososiowy z grillowaną fasolką szparagową z ryżem. :)
Składniki:
Składniki:
- 1/2 filetu pstrąga łososiowego
- porcja fasolki szparagowej
- 1/4 woreczka brązowego ryżu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pieprz cytrynowy
- zioła prowansalskie
- kilka oliwek
Sposób przygotowania:
Filet z pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na kilka minut. Fasolkę gotujemy na wrzącej wodzie ok. 5 minut. Rybę i fasolkę grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Ryż mieszamy z oliwą, oliwkami i przyprawami. Wszystko podajemy razem.
Smacznego!