Uwielbiam delikatne i sycące dania lub przekąski, a na dodatek w ciepłe wiosenne dni. Przedstawiam Wam cukinię z twarożkiem w roli głównej. Świetnie się komponują, a smakuje jeszcze lepiej. ;)
Składniki:
7 sztuk
Składniki:
7 sztuk
- 14 krążków cukinii
- 125g twarogu chudego
- 3 plastry papryki czerwonej
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- zioła prowansalskie
- pieprz
- sól
- świeży koperek
Sposób przygotowania:
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy w krążki. Posypujemy solą i ziołami prowansalskimi. Grillujemy z obu stron. Między czasie do miseczki przekładamy rozdrobniony twaróg, pokrojoną w kostkę paprykę, orzechy włoskie i pozostałe przyprawy. Jeśli cukinia będzie gotowa to przekładamy ją na talerz i nakładamy twarożek z papryką i ziołami, a następnie nakładamy krążek cukinii. Ewentualnie możemy podawać z ulubionymi sosami lub sałatkami.
Smacznego!